Na konferenciji TIL 2017 „Transport i logistika Jugoistočne Evrope”, koja je 5. travnja 2017. održana u Beogradu, Jadranskim vratima d.d. (Adriatic Gate Container Terminal-u) je i drugu godinu zaredom dodjeljeno posebno priznanje „Brand Leader Award - Lider u postavljanju novih standarda u kvalitetu, profesionalnosti, pouzdanosti, konkurentnosti i inovativnom upravljanju kontejnerskim terminalima u regionu Jugoistočne Evrope“.

Kako navode organizatori, nagrada „Brand Leader Award“ se dodjeljuje na temelju niza standardiziranih kriterija koji podrazumijevaju profesionalnost, inovativnost i visok stupanj tržišne prepoznatljivosti. Nagrada se dodjeljuje deset godina u cilju afirmacije najistaknutijih kompanija, institucija, pojedinaca i medija koji kontiniuranim pozitivnim razvojem i inovativnim strategijama postavljaju više standarde i unapređuju tržište te daju izvanredan doprinos u popularizaciji privrednog potencijala i kreiranja konkuretnog tržišnog imidža Regije transporta i logistike.

Izuzetno smo ponosni te cijenimo ovu nagradu koja potvrđuje opravdanost svih naših napora usmjerenih prema tržištu Srbije, trenutno drugom najvećem tržištu AGCT-a, koje je također od izuzetnog značaja za pozicioniranje na domaćem i regionalnom tržištu.

Na fotografiji Milivoje Radovanović, direktor tvrtke koja organizira konferenciju (Mass Media International) uručuje nagradu i priznanje Žarku Acingeru, direktoru prodaje Jadranskih vrata d.d. (Adriatic Gate Container Terminal)