Ovim putem željeli bismo Vas obavijestiti kako pokrećemo fotografski natječaj na temu "Terminal u gradu".

Natječaj je otvoren do 19.06.2017. a najbolji radovi biti će prigodno nagrađeni.

Sve o pravilima natječaja možete pročitati u nastavku, ili u prilogu preuzeti pravilnik i prijavnicu na natječaj.

Veselimo se Vašim fotografijama!

PRAVILA NAGRADNOG FOTOGRAFSKOG NATJEČAJA

„TERMINAL U GRADU“

ORGANIZATOR: „Jadranska vrata“ d.d.

Nagradni foto natječaj organizira „Jadranska vrata“ d.d. (Adriatic Gate Containter Terminal) u promotivne svrhe.

TRAJANJE: Natječaj će trajati u razdoblju od 22.05. do 19.06.2017. godine.

TKO SE MOŽE PRIJAVITI: Pravo sudjelovanja u natječaju imaju sve fizičke punoljetne osobe bez profesionalnog iskustva u fotografiranju, s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, osim djelatnika AGCT-a i članova njihovih užih obitelji.

TEMA: Adriatic Gate Container Terminal želi potaknuti fotografske entuzijaste da svojim umijećem prikažu kontejnerski terminal Brajdica iz perkspektive njegove uklopljenosti tj. suživota sa gradom. Fotografije trebaju biti snimljene na način da što zornije prikažu suživot kontejnerskog terminala i grada Rijeke, iz bilo koje perspektive, a u skladu s pojedinom temom/kategorijom.

KOLIKO FOTOGRAFIJA SE MOŽE PRIJAVITI, U KOJEM OBLIKU I NA KOJI NAČIN? Svaki autor može prijaviti najviše 3 samostalno snimljenih fotografija po kategoriji. Na temelju primljenih fotografija, po završetku natječaja žiri odabire po 3 najbolje fotografije u svakoj od 3 kategorija. Tri najbolja rada u 4. kategoriji biti će izabrani putem glasova publike. Po završetku natječaja sve pristigle fotografije biti će objavljene na našoj facebook stranici, gdje će sljedećih 10 dana biti omogućeno glasovanje.

NAČIN SUDJELOVANJA: Natječaj se organizira i provodi putem web i facebook službene stranice Jadranskih vrata. Fotografije se predaju uz ispunjenu prijavnicu (koju je moguće preuzeti klikom na poveznicu ili putem naše web stranice, www.ictsi.hr) slanjem na e-mail adresu marketing@ictsi.hr. Alternativno, fotografije i ispunjena prijavnica mogu se slati pohranjene na CD mediju poštom na sljedeću adresu: JADRANSKA VRATA D.D., BRAJDICA 16, P.P. 129, 51000 RIJEKA sa napomenom „ZA FOTO NATJEČAJ“.

TEHNIKA I FORMAT: Dopuštene su osnovne korekcije na fotografijama, npr. poravnavanje, izrezivanje, oblikovanje ruba fotografija, kontrasta i boja. Radovi koji se prijavljuju ne smiju sadržavati nikakve autorske zaštitne znakove, watermarkove ili slično. Minimalna rezolucija 300ppi pixela. Minimalna veličina fotografije 2400 px po dužoj stranici fotografije. Fotografije se šalju u .jpg formatu.

AUTORSKA PRAVA, KORIŠTENJE FOTOGRAFIJA I ODGOVORNOST:

Svojim sudjelovanjem u natječaju korisnik daje neopozivo neograničeno pravo korištenja poslanih fotografija isključivo u promidžbene svrhe. Pravo korištenja obuhvaća ovlaštenje na objavljivanje, umnožavanje, prikazivanje i obradu u svrhu vlastite promidžbe i predstavljanje Jadranskih vrata d.d. (Organizatora).

Pravo korištenja također obuhvaća korištenje poslanih fotografija u sljedeće svrhe:

• prezentacije na izložbama
  • objavljivanje na internetskim stranicama AGCT-a i društvenim mrežama
  • objavu u priopćenjima za javnost
  • predstavljanje usluga AGCT-a
  • korištenje u promotivnim i tiskanim materijalima

Svojim sudjelovanjem korisnik potvrđuje da je vlasnik autorskih prava učitanih fotografija te da time neograničeno raspolaže autorskim i drugim pravima na fotografijama. Organizator ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo kakve sporove vezane uz vlasništvo, odnosno autorska prava nad fotografijama koje sudionici pošalju Organizatoru radi sudjelovanja na natjecanju. Ukoliko sudionici natjecanja pošalju Organizatoru fotografije nad kojima nisu nositelji autorskog prava ili na drugi način zloupotrijebe tuđa prava, Organizator za takav slučaj ne snosi nikakvu odgovornost. Sudionik ispunjava prijavnicu kojom se prijavljuje na natječaj i te prihvaća gore navedena pravila natječaja o pravu Jadranskih vrata d.d. za korištenjem prijavljenih fotografija.

NATJEČAJNE KATEGORIJE

Natječaj će se voditi u 4 kategorije:

• 1. TERMINAL U GRADU Širokokutni prikaz terminala uklopljenog u grad, pogled iz različitih dijelova grada i okolice. Mogućnosti fotografiranja s kopna, mora, zraka (upotreba bespilotnih letjelica itd.)

• 2. DETALJ Prikaz prepoznatljivog simbola terminala (npr. kontejnerska dizalica, bilo da je obalna, auto ili portalna, logotip firme ili slično) kao detalja uklopljenog u neki više ili manje prepoznatljiv dio grada.

• 3. CRNO-BIJELA TEHNIKA Prikaz cjelokupnog terminala ili pak detalja u crno – bijeloj tehnici.

• 4. IZBOR PUBLIKE Kategorija u kojoj izbor pobjedničkih fotografija ne donosi žiri, već glasovi publike. Po završetku natječaja sve pristigle fotografije biti će objavljene na našoj facebook stranici, gdje će sljedećih 10 dana biti omogućeno glasovanje. Tri fotografije koje prikupe najviše bodova (svaki simbola iz opcije „sviđa mi se“ vodi se kao 1 bod, bez obzira o kojem simbolu se radi) biti će nagrađene u ovoj kategoriji.

PROGLAŠENJE DOBITNIKA

Nagrađene fotografije i imena njihovih autora (dobitnika) biti će objavljeni u roku početkom srpnja 2017. godine. Imena sretnih dobitnika biti će objavljena na službenoj web i facebook stranici.

NAGRADE

Nagradni natječaj uključuje 3 nagrade u svakoj od 4 kategorije:

• 1. Mjesto: 1000,00 kn + AGCT poklon paket
  • 2. mjesto: 500,00 kn + AGCT poklon paket
  • 3. mjesto: 300,00 kn + AGCT poklon paket

Po završetku glasanja nasumičnim odabirom nagraditi ćemo 10 sretnih glasača poklon paketom AGCT-a, koji će im biti dostavljeni poštom.

Nagrade će pobjednicima biti uručene osobno bilo na završnoj izložbi fotografija ili pri posjeti terminalu uz stručno vodstvo koje ćemo organizirati po završetku natječaja.

INFORMACIJE

Svi detalji, kao i uvjeti predaje fotografija biti će objavljeni na službenoj web i facebook stranici.