CMA CGM Short Sea Lines nedavno je najavio restrukturiranje svog ADRINAF servisa za Rijeku, integrirajući ga s TMX3, što je rezultiralo stvaranjem novog servisa koji povezuje Jadransko more s Turskom, Maltom i Libijom. Time je s polovicom siječnja uspostavljen održiv pomorski most koji Rijeke povezuje sa regijama sjeverne Turske.

U novoj rotaciji Rijeka je prva luka ticanja u sjevernom Jadranu, pružajući konkurentsko tranzitno vrijeme od samo 10 dana za uvoz iz Turske. Vjerujemo da će ovu prednost prepoznati ne samo logističari iz Rijeke i Hrvatske, već svi oni sa  srednjoeuropskih i jugoistočno europskih tržišta koja koriste Rijeku kao Gateway terminal.

 

Također, tranzitno vrijeme od Rijeke do mediteranskog čvorišta Malte, iznosi pet dana za uvoz i sedam dana za izvoz. Rezultat toga su veća pokrivenost luka i konkurentna tranzitna vremena povezana sa brojnim mediteranskim feeder servisima te  direktnim servisima diljem svijeta. Ovaj CMA CGM servis predstavlja održivu alternativu kamionskom prijevozu, optimizirajući vodeće vrijeme, frekvenciju i troškove, istovremeno unapređujući intermodalnu povezanost diljem zapadne/srednje Europe putem AGCT.

Redovna tjedna usluga Turkey Med Express 3 (TMX3) održava se flotom od četiri broda, svaki nominalnog kapaciteta od 1,300 TEU.

 

Rotacija usluge uključuje sljedeće luke:

IZMIR – GEBZE – GEMLIK – MALTA – ANCONA – RIJEKA – TRIESTE – VENEZIA – KOPER – BAR – TARANTO – MALTA – BINGAZI