Nakon nekoliko mjeseci pripremnih pošiljki i testiranja, od ovog tjedna brodar COSCO i službeno pokreće redovni željeznički servis između Rijeke i Budimpešte. Željeznički servis direktno se nadovezuje na COSCO-v brodski servis Piraeus - Rijeka Express, koji je također pokrenut ovog tjedna.

Kontejnerski brod Andandte po prvi puta je uplovio u Rijeku u ponedjeljak, 22.07.2019., a već sljedećeg dana, u utorak 23.07.2019. kontejneri iskrcani s tog broda ukrcani su na dva vlaka koji su krenuli prema Mađarskoj.

 

 

Jučer, četvrtak 25.07.2019. vlakovi su iskrcani na kontejnerskom terminalu BILK u Budimpešti te su već danas na putu prema Rijeci gdje ih očekujemo sutra. Kontejneri koje prevozi biti će iskrcani na AGCT-u preko vikenda, a u ponedjeljak se ukrcavaju na brod Andante te preko Pireja putuju dalje prema krajnjoj destinaciji.

 

 

Partneri na ovom projektu su Hž Cargo i Rail Cargo Operator – Hungaria Kft. koji osiguravaju željeznički transport.

 

 

Povezujući prekomorske i željezničke usluge pod nazivom Rijeka Landsea Express, Cosco svojim klijentima nudi ukupno tranzitno vrijeme do Budimpešte od 32 dana od Istočne Kine i 28 dana od Južne Kine, a odabirom Rijeke kao prekrcajne luke na sjevernom Jadranu dokazuje da prepoznaje važnost Rijeke kao Gateway-a za Centralnu i Jugoistočnu Europu.