Južnokorejski brodar Hyundai Merchant Marine (HMM) uspostavio je novi servis sa s Rijekom i AGCT-om, koristeći grčku luku Pirej kao pretovarni terminal. Tim povodom otvoreni su i novi uredi brodara u Rijeci i Beogradu. Posebnost ovog novog servisa je što nudi izravne veze s azijskim i indijskim lukama, pružajući konkurentna tranzitna vremena za teret koji iz Dalekog Istoka i indijskog potkontinenta putuje ka krajnjim odredištima u središnjoj Europi.

Ovo nije prvi put da je HMM servis vidimo u Rijeci, budući da je brodar u razdoblju od 2010. Do 2012. godine bio dio saveza četiri brodara koji su nudili servis između Azije i Rijeke. Uvođenjem ovog novog,  samostalnog FIM servisa i njegovom poveznicom na Rijeku, HMM svojim klijentima pruža učinkovitiji i pouzdaniji pomorski prijevoz.

U budućnosti se očekuje širenje HMM-ova portfelja usluga u Rijeci, pružajući još više prilika za klijente iz  središnje Europi za povezivanjem s azijskim i indijskim tržištima. Za više informacija o FIM usluzi kliknite ovdje.