Poštovani klijenti i korisnici AGCT-a,

 

Obavještavamo Vas da u cilju daljnjeg unaprijeđenja carinske procedure na kontejnerskom terminalu i povećanja protočnosti otpreme kontejnera, Adriatic Gate Container Terminal u suradnji s Carinom RH i Lučkom Upravom Rijeka s danom 1.10.2014.godine će omogućiti početak korištenja novog (istočnog) izlaza za izlaz kamiona sa terminala.

 

Glavne značajke nove regulacije:

 

  1. ULAZ na terminal ostaje na postojećem (starom) ulazu iz smjera A.K. Miošića
  2. Nakon obavljenih manipulacija i ukoliko je potrebno carinske procedure, SVI kamioni trebaju produžiti na istočni (novi) IZLAZ preko kojeg se direktno spajaju na brzu cestu D-404 pred ulazom u tunel Pećine
  3. Stari IZLAZ se više neće koristiti osim u iznimnim slučajevima

 

Navedenom promjenom je omogućeno razdvajanje ulazne i izlazne funkcije, te kraći put od privremenog carinskog parkirališta do izlaza što bi uz ostala već implementirana rješenja trebala dovesti do manje gužve u vršnim satima i samim time bržu otpremu.

 

Podsjećamo kako bi ova, kao i prethodne izmjene, bile implementirane uz minimalni utjecaj na odvijanje operacija i unutrašnjeg prometa na terminalu, umoljavaju se vozači da poštuju smjerove prometa unutar terminala kao i pravila ponašanja, te da se neopravdano ne zadržavaju na terminalu. U prilogu Vam dostavljamo i novi Plan prometa na terminalu kao i Pravilnik o pravilima ponašanja u prometu na kontejnerskom terminalu s pripadajućim kratkim uputama za vozače kamiona.

 

U svrhu poboljšanja sigurnosti i povećanja protočnosti kamiona i roba nadamo se suradnji u provedbi novih pravila ponašanja na obostrano zadovoljstvo.

 

Vaš AGCT Team