Poštovani klijenti,


Htjeli bismo vas obavijestiti o incidentu koji se dogodio 11. prosinca 2023. na željezničkoj pruzi M202 Zagreb GK – Rijeka (u smjeru riječke luke). Vlak koji je prevozio ukrajinski kukuruz sudario se s pružnim vozilom HŽ Infrastrukture i izletio s pruge. Zbog toga je privremeno obustavljen sav teretni i putnički promet na relaciji M202 (Zagreb GK-Ogulin-Moravice-Rijeka).


Ova željeznička pruga od ključne je važnosti za riječu luku obzirom da se 50% volumena na kopnenom dijelu prevozi željeznicom, stoga specijalizirane ekipe ubrzano rade na uklanjanju olupine. Očekujemo da će pruga biti oslobođena za 6 dana tako da bi linija M202 u punom kapacitetu trebala biti otvorena 19. prosinca.


U međuvremenu će biti dostupna alternativa ruta, M203 prema Šapjanama - Pivki - Ljubljani na zapadnoj strani. Ova ruta odvaja se od Ljubljane prema Zagrebu, Budimpešti i drugim središtima Srednje Europe. Dostupna je za sve teretne vlakove, uključujući one s kontejnerima namijenjenima AGCT-u. Preporučujemo razmatranje ove alternativne rute kako biste ublažili kašnjenja i osigurali kontinuitet vašeg lanca opskrbe.


Čim se promet željezničkom prugom M202 vrati u punom kapacitetu o istome ćemo vas obavijestiti. Cijenimo vašu kontinuiranu podršku tijekom ovog kratkog razdoblja kašnjenja.


Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi s vašim pošiljkama, slobodno se obratite našem timu.
Redovito ćemo vas obavještavati čim budu dostupne nove informacije.

Hvala vam na razumijevanju i nastavku suradnje.

S poštovanjem,
AGCT Odjel prodaje
commercial@ictsi.hr